Blog
Kalendář
 PoÚtStČtSoNe
01  0102030405
0206070809101112
0313141516171819
0420212223242526
0527282930   



Kategorie: Moje recepty

2020-10-02 19:39

Hruškový štrůdl

Další variace na štrůdl.


Tentokrát jsem si udělala pivní těsto: 200g mouky bílé hladké, 200g mouky špaldové, 1/4 l piva, 1 tuk omega jsem nastrouhala na hrubém struhadle.

Z výše uvedených ingrediencí jsem uhnětla těsto.

Náplň: omyté hrušky bez jádřinců jsem nakrájela na kostičky. V misce jsem hrušky smíchala s vanilkovým pudinkovým práškem, vanilkovým cukrem, štávou z 1 citronu a kořením - badyán, skořice, citronová kůra ( vše přiměřeně). A trochu cukru. Hrušky ho moc nepotřebují.

Ovoce jsem zabalila do těsta, potřela vajíčkem a posypala sekanými mandlemi. Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 200° asi 40 minut.

Vyšel výborně. Všichni si pochutnali.